Lär känna vår nya VD - Louise Ringström Grandinson

Den första januari i år tillträdde Louise Ringström Grandinson som ny VD för SRS Security. Nu tar vi chansen att vi att lära känna henne lite bättre.

Välkommen till SRS Security, Louise! Du har varit här i två månader nu, berätta hur känns det?

Tack! Det känns jättebra! Jag känner mig väldigt välkommen och vi har snabbt kommit i gång med goda samarbeten och ett flertal projekt som syftar till att se till att våra tjänster fortsätter att utvecklas för att tillgodose våra kunders behov även i framtiden. Det är full fart framåt och det känns kul att få jobba med alla dessa kompetenta medarbetare för att skapa lönsam tillväxt.

Du har ju inte jobbat med säkerhet förut utan kommer med erfarenhet från helt andra branscher, vilka är för- och nackdelarna med det tror du?

Det är en bra fråga och något som jag funderade mycket på innan jag valde att tacka ja till det här uppdraget. Jag tänker att det redan finns så otroligt många års samlad kompetens inom säkerhet på SRS. Däremot kan mina tidigare erfarenheter och mina styrkor vara en tillgång och bidra till att utveckla verksamheten affärsmässigt. Jag hoppas att jag, som inte är färgad av många år i branschen, ska kunna se nya möjligheter och nya kreativa lösningar. Jag har jobbat med affärsutveckling på ett flertal företags så som bolag inom Axel Johnson gruppen,  Walt Disney, Oscar Properties samt på start-ups inom prop-tech, alltid med stor fokus på digitalisering. De senaste åren har jag dock sneglat på säkerhetsbranschen och hållit mig uppdaterad. Potentialen för tillväxt är enorm och i kombination med den kvalitet i leverans och kundbemötande som SRS är välkända för vet jag att vi kommer lyckas med de mål som vi har satt upp för de kommande åren.

Du nämner mål, vilka mål är det som SRS ska uppnå?

Det är jag inte beredd att avslöja riktigt än men i kort kan jag säga att vi ska fortsätta vara den bästa säkerhetspartnern för våra kunder. Dessutom ska vi vara ett företag där man som medarbetare får växa, utmana sina styrkor och ha kul på jobbet. Generellt tycker jag att hela branschen måste vidga synen på säkerhet, både på den privata- och på företagssidan. Om Corona lärt oss något så är det hur oförberedda vi är på stora förändringar och katastrofer. Ett proaktivt säkerhetsarbete kräver ett helhetsgrepp och att man arbetar långsiktigt och medvetet. För att lyckas med det krävs en säkerhetspartner som kan erbjuda styrning och rådgivning av allt från fysiskt skydd till cyber, intelligence och säkerhetsledning. Det behovet kommer bara att fortsätta öka, det vet vi genom att titta på utvecklingen hos andra länder.

Tack! Avslutningsvis, jag har hört att du är fantastiskt duktig på vattenskidor, stämmer det?

Haha, ja det stämmer faktiskt. Somrarna brukar jag spendera på havet, både vattenskoter och vattenskidor är en stor passion. Men jag har en stor familj med många barn så det hinns inte med så mycket nu för tiden.

Om man vill följa SRS Securitys resa framöver vart gör man då det bäst?

På Linkedin, vi försöker dela med oss om det mesta som sker på SRS Security. Följ oss gärna!

SRS Security | LinkedIn